Як вибрати барний стілець для дому: будьте на висоті!

0 Comments

Стильні барні стільці давно перестали фігурувати тільки в інтер’єрних каталогах для кафе і ресторанів. Комфортні предмети меблювання спокійно встановлюють у будинках і квартирах, підбирають за висотою, каркасом, оббивкою, дизайном. Сидіння барного стільця має перебувати на відстані 30 см від стільниці. Це базове правило для зручності експлуатації. Висота барних стільців коливається від 75 до 90 см.

Ергономіка та конструкція

Барні стільці мають бути стійкими, надійними, зручними. Наявність підлокітників, спинки, горизонтальної підставки для ніг – додаткові атрибути комфорту. У низці моделей є підйомні механізми, регулювання за висотою. Читайте за цим посиланням https://vgbud.com.ua більше корисних порад про інтер’єр та комфорт у вашому будинку. Щоб вибрати ергономічну модель, врахуйте:

  • форму сидіння – квадратна, кругла, нестандартна;
  • кількість ніжок – одна (з протиковзким покриттям), три або чотири (максимально стійкі);
  • рівень жорсткості спинки і сидіння – змінюється залежно від якості оббивки, матеріалів виготовлення.

Матеріали каркаса й оббивки

Оббивка сидіння барного стільця може бути шкіряною або текстильною. Популярністю користуються моделі, оббиті вінілісшкірою. Це міцний штучний матеріал. Практична вінілісшкіра легко протирається, не поглинає плями і запахи.

Тактильно приємний велюр має респектабельний вигляд, міцний і стійкий до заломів, додає комфорту. Використовують виробники барних стільців і рогожку. Це довговічний, текстурований, екологічний матеріал. Він довго служить і не викликає дискомфорту.

Каркас може бути дерев’яним або металевим. Перший – найміцніший і зносостійкий. Металева основа технічно сумісна з підйомними і поворотними механізмами, не потребує догляду. Дерев’яний каркас – натуральний і екологічний, міцний. Барні стільці з такою основою мають благородний і презентабельний вигляд, наповнюють інтер’єр затишком

Стилі

При виборі барних стільців враховуйте дизайн оформлення вашого інтер’єру. Пропонуємо цікаві рішення:

  • класичний стиль – м’яке сидіння, каркас із дерева, білі, коричневі, чорні та бежеві кольори;
  • лофт – металевий каркас, жорстка спинка, графітові та чорні;
  • мінімалізм і хай-тек – пастельна палітра, металева основа;
  • прованс – м’яка спинка і сидіння, природні відтінки, каркас із дерева;
  • сучасний стиль – яскрава оббивка, екологічна дерев’яна основа.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *