Що подарувати дитині на рік

Що подарувати дитині на рік
0 Comments

Що подарувати дитині на рік? Багато хто поспішає відмахнутися від цього питання: мовляв, це свято для батьків, адже малюк ще нічого не розуміє. А ось і ні! Нещодавно вчені з Гельсінського університету довели, що дитина, яка не народилася, може запам’ятовувати слова, а після народження — впізнавати за голосом тих, хто знаходився поряд з його мамою в період вагітності. Що вже говорити про сучасного однорічного карапуза? Ви просто зобов’язані подарувати йому як мінімум яскраві враження! До речі, ось за цим посиланням https://amatey.com.ua/shho-podaruvati-divchinci-na-2-roki-krashhi-varianti-podarunka-dlya-malenkoї-princesi/ дивіться що подарувати дівчинці на два роки.

На перший зуб

Класичний подарунок на 1 рік у більшості європейських країн – це срібна ложечка «на перший зубик». З давніх-давен існувала така традиція і на Русі: коли у дитини прорізувався перший зуб, йому дарували срібну ложечку. По-перше, срібло – це символ достатку. По-друге, завдяки знезаражуючим властивостям срібла, дитина була захищена від вірусів та бактерій. Сьогодні у продажу є широкий асортимент срібних чайних ложок – з гравіюванням, з ангелом-охоронцем тощо.

Хто пив з моєї чашки?

Другий за рівнем практичності подарунок на перший рік життя малюка – це гарна чашка-поїльник. Дитина дорослішає, наслідує дорослих і вже відчайдушно прагне їсти-пити самостійно «як великий». Чудово, якщо він матиме свій посуд — зручний, з широкою ручкою, яскравого кольору і, для початку, неб’ється, адже малюк ще часто кидає предмети на підлогу.

Високо сиджу!

Якщо всі перераховані вище предмети дитині вже подарували інші родичі, варто задуматися про стільчик для годування. Однорічному малюку не годиться сидіти на колінах у мами – саме час зайняти своє місце за сімейним обіднім столом. Мати свій персональний стілець, який дозволить сидіти «на рівних» із дорослими — це, безумовно, привід для дитячої радості та гордості.

Банально, але актуально

Але що подарувати дитині на рік ще можна? Якщо у вас з уявою туго (та й фінанси «співають романси», як на зло!), Зупиніть свій вибір на упаковці одноразових підгузків. Неоригінально, скажете ви? Ну і нехай, зате такий подарунок батьки точно не закинуть кудись подалі (памперси завжди знадобляться, адже в рік далеко не всі хлопці вже товаришують з горщиком). Та й сам винуватець урочистостей буде задоволений: сухо, тепло і можна грати скільки хочеш!

Що подарувати дитині на рік

Кишенькова Мері Поппінс

Якщо ви прихильник виключно «інтелектуальних подарунків», зверніть увагу на радіоняню. Цей дивовижний винахід вже полегшив життя багатьох батьків та убезпечив дозвілля багатьох малюків. Такий пристрій дарує родичам можливість залишатися на зв’язку зі своєю дитиною, водночас активно займаючись своїми справами. Залежно від моделі, радіоняня може бути провідною та бездротовою, а використовувати її можна не тільки вдома, а й на дачі, в машині тощо.

Найкращий подарунок — це…

…книга. На щастя, цей стійкий вираз, знайомий усім нам ще з радянських часів, не втратив свого значення і в наш час. Вчені запевняють, що чим раніше дитина буде знайомитися з «друкованим словом», тим краще для її подальшого розвитку. Тому подарувати книжку малюкові на перший рік його народження – справа дуже хороша. Благо, сьогодні вибір книг з картинками «для найменших» величезний — на будь-який смак і гаманець.

Старі добрі кубики

Куди ж без них? У рік дитині належить уже на всю удосконалювати дрібну моторику. І кубики для цієї мети підійдуть якнайкраще: малюк може нескінченно крутити їх у руках, розглядати картинки і намагатися щось будувати (не біда, якщо й просто кидати!) Головне при виборі такого подарунка — це якість матеріалу, з якого кубики виготовили. Остерігайтеся дешевого пластику з барвниками, краще дерев’яні або паперові.

Хай живуть іграшки!

Зрештою, будь-яка нова іграшка неодмінно порадує дитину в її перший «дорослий день народження». Не скупіться: навіть якщо в нього вже «мільйон іграшок», від появи ще однієї гіршої не буде. Особливо, якщо це буде розвиваюча іграшка: машинка, іграшковий телефон і навіть комп’ютер. А ось від м’яких іграшок краще поки відмовитися, щоб уникнути алергії на пил, який скупчуватиметься на ведмедиків і зайчиках, як би ви з нею не боролися…

НЕ галасуйте!

Знаєте, що подарувати дитині на рік, на думку вчених із Єльського університету? Якнайбільше тиші. Так-так, в ході досліджень було встановлено, що при шумовій стимуляції молодих мишей знижується кількість кровоносних судин, що формуються в їхньому мозку. Аналогічний ефект, вважають вчені, з’являється і в дітей віком. Тому навіть порівняно тихі шуми (постійно працюючий телевізор або пральна машина) здатні завдати малюкові серйозної шкоди. Особливо це стосується дітей, які не досягли дворічного віку. Тож не варто перетворювати відзначення річниці дитини на галасливу «дискотеку до ранку» для себе, коханих!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *